Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Studenten är den viktigaste dagen i våra liv

Sedan årsskiftet har coronaspridningen hållit sig på en stadig nivå. När detta skrivs har cirka 1 500 000 vaccindoser givits  till landets riskgrupper, i kollektivtrafiken möts dagligen tusentals resenärer – och studentflaken är inställda.

På JGY går uppemot 2000 personer till samma arbetsplats varje dag, trots att en tredjedel av eleverna på ett roterande schema bedriver studier hemifrån.

Trots att denna ofantliga mängd människor samlas varje dag har det inte rått någon intern smittspridning, eftersom man tagit krisen på allvar och vidtagit adekvata åtgärder. Med andra ord träffas de olika klasserna dagligen i föreläsningssalar och klassrum, i matsalar och korridorer.

Nationellt tillåts numera all undervisning på plats, alltså tillåter man att elever träffas dagligen. Ställer man detta i kontrast till de nuvarande restriktionerna som inte tillåter dessa klasser, som träffats dagligen, att stå utomhus ett par timmar på ett studentflak med samma yta som vissa lektionssalar, blir man förvånad. 

Transportstyrelsen bygger vidare på detta ologiska resonemang genom att inte ha restriktioner på exempelvis så kallade ”partybussar”, som i princip fungerar som studentflak fast med tak. I vår mening är partybussar inte att föredra men därom tvista de lärde; klart är dock att flak måste vara en smittohärd utan dess like.

Vidare kanske någon frågar sig varför vi blir så upprörda, varför flakens vara eller icke-vara är en sådan stor fråga för oss. Det är väldigt enkelt: studenten är den viktigaste dagen i våra liv, vi går ut i vuxen- och arbetslivet (i och för sig som arbetslösa), vi vill lämna det gamla bakom oss, se framemot ljusare tider, köra mot solnedgången i våra flak!

SA18a

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel