Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Studenter – ta ansvar för hur ni firar!

Studentfirandet är jätteroligt, det vet vi alla. Och det ska det vara!

Jag vill bara uppmana alla studenter till att ta det ansvar som förväntas av er, trots festandet. Många av er anser nog redan att ni är vuxna och ni är alla tillräckligt smarta för att tänka till före.

När ni krossar glas på gräsmattor kan både barn och djur springa rakt in i det. Det försvinner ju inte av sig självt dagen efter.

Det här (bilden) möttes jag av i morse när jag var ute med hunden som sprang rakt in i glashögen.

”Här har två studenter haft kul och testat krossa flaskorna mot varandra” var det första jag tänkte, eftersom detta är vad jag möts av varje morgon.

När jag passerade glasflaskorna såg jag en kolsyrepatron liggandes bredvid och blev i stället bekymrad.

Hur smart är det att använda en kolsyrepistol på fyllan, på Österäng, när det är fullt av studenter? För det är ju så, oavsett om er avsikt är att skjuta på flaskorna eller inte, så händer olyckor.

Om ni själva vill bli bemötta och behandlade som vuxna framöver behöver ni också ta ansvar över hur ni agerar. Ha kul men tänk till!

En vänlig men tydlig uppmaning under studentfirandet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel