Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svar: 6-timmarsdagen ingen fråga för kommundirektören

Svar på "Märkligt att Östersundshems vd fick fatta beslut om kortare arbetstid" (5 mars) 

Koncernchef i Östersunds Rådhus AB är Unto Järvirova – Östersunds Rådhus AB är moderbolag till Östersundshem, och detta är därmed inte en fråga för kommundirektör Anders Wennerberg. 

Insändarskribenten skriver att projektet med 6-timmars arbetsdagar kommer att kosta kommunen 9 miljoner kronor årligen, men det är viktigt att inte blanda ihop äpplen och päron här.

Östersundshem är ett aktiebolag och ska ur ekonomisk synvinkel prestera som bostadsföretag i allmänhet gör, med undantag för det bostadssociala ansvaret som krävs av ett allmännyttigt bostadsföretag. 

Eventuella satsningar som bolaget gör med anledning av goda ekonomiska resultat tillfaller dock alltid bolagets hyresgäster, direkt eller indirekt.

Dessutom är ett av syftena med projektet med 6-timmars arbetsdag att öka lönsamheten, snarare än att det ska kosta mer pengar. Detta genom att minska sjuktal, att effektivisera och att främja arbetsmiljön.

Projektet kommer att ställa krav på nya arbetssätt, där man kapar onödiga moment och blir mer produktiva. Vi tror också att projektet kan underlätta rekrytering samt stärka arbetsgivarvarumärket.

AnnSofie Andersson (S), styrelseordförande Östersunds Rådhus AB

Unto Järvirova, vd Östersunds Rådhus AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel