Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svar: Är det okej att anklaga en förtroendevald i Ragunda med oriktiga uppgifter?

Kjell Grafström, du ondgör dig över vad som har hänt för flera år sedan. Du är väl medveten om att C:s oppositionsråd invaldes med hjälp av dina partikollegor, inte oppositionen.

INSÄNDARE: Hedervärt agerande av Bo Bergström? (2 februari)

Du är väl insatt i förra kommunalrådets hantering av försäljning av slalombacken med lån till köparna, beviljade lån till Ragundadalen Turism där hon var ledamot och inte ens rapporterade sitt engagemang till kommunstyrelsen. Strax därefter avgick hon.

Det är mycket som du har glömt. Hantering av personal på IFO, förskollärarna, nedläggning av Järåskolan, delning av kommunen på tre, ombyggnad av Björkhammar, Bergegården, sprickhuset, kioskhuset, inventering av kommunens fastigheter, avloppsbrister i Bispgården med mera.

Kommunchefen påstod sig ha fått i uppdrag av fackliga organisationer att anmäla Bo Bergström till Arbetsmiljöverket. En sådan begäran har aldrig framförts av någon facklig organisation. Har själv kontrollerat detta. Nuvarande kommunalråd framförde i press att han hade fullt förtroende för kommunchefen.

Är det okej för dig, Kjell Grafström, att en kommunchef anklagar en förtroendevald politiker med oriktiga uppgifter?

Är det rätt av kommunfullmäktiges ordförande att klippa bort ett stycke i en inlämnad motion?

Är det rätt att kommunalrådet åker på en socialdemokratisk kongress i Göteborg på Ragundas skattebetalares bekostnad?

För drygt ett år sedan kom allvarlig kritik från extern revisor angående stora brister i samhällsbyggnadsförvaltningen. Har det hänt något?

Är det rätt av kommunalrådet att begära av kommunchefen att attestera sina egna räkningar?

De allra flesta valda sossar håller tyst och tycker att allt är perfekt. C intar samma position. Nu finns det åtminstone en person som påpekar klandervärda saker och den personen ska ”halshuggas” eller jämföras med ”metoo-metoden”, vilket innebär att du är skyldig tills du själv har bevisat motsatsen.

Gunnar Klint

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel