Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar: Ås Ängar ligger utanför området för rörligt friluftsliv

I en debattartikel i ÖP samt i sociala medier diskuteras det nya bostadsområdet nära Åskorset (Ås Ängar). I inlägget lyfts farhågor med att bygga bostadsområdet eftersom det hotar det rörliga friluftslivet.

Debatt: Nytt bostadsområde vid Åskorset hotar friluftslivet (18 oktober)

Skribenterna hävdar att planeringen för bostadsområdet strider mot den antagna fördjupade översiktsplan för Åsbygden, där område N2 utpekas som ett sammanhängande stråk av natur för det rörliga friluftslivet.

Denna information är dock felaktig. Planområdet för det nya bostadsområdet vid Ås Ängar ligger utanför det område som utpekats för det rörliga friluftslivet (N2) i den fördjupade översiktsplanen för Åsbygden.

Det är självklart förståeligt att man vill bevara de kvalitéer som är unika för Åsbygden, närheten till såväl naturen och det storslagna landskapet som till staden. Precis som artikeln förespråkar är det vad som gör Ås till en så attraktiv plats att bo på för många jämtlänningar och inflyttade.

Att Ås växer behöver inte innebära att dess karaktärsdrag försvinner, snarare behöver vi bygga vidare på de kvalitéer som redan finns på platsen samtidigt som vi möjliggör för fler att bo i området.

Ulla Schill, samhällsbyggnadschef Krokoms kommun

Tomas Nilsson, plan- och fastighetschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel