Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar: Centern okunniga om verksamheten i Åres förskolor

Svar på ”Debatt: Svar från C: Vi har fler förskollärare i Åre än vad lagen kräver” (15 november)

Tyvärr måste jag börja med att säga att inlägget visar hur okunniga Centern är om hur vår verksamhet fungerar i dag. Under cirka tio år har vi väntat på en ny förskola i Åre/Duved. Oberoende av politiskt kommunstyre så har ingen förskola kommit till. Fortfarande ingen påbörjad.

Att ni skriver att ni följer rekommendationer på minimum antal förskollärare stämmer inte heller. Har själv jobbat som ensam förskollärare på två avdelningar i nästan fem år i kommunen.

I dag har vi överinskrivningar på grund av att ingen förskola byggts. Hur resonerar ni där? Där gäller tydligen inte rekommendationerna från Skolverket? Det vill säga i en 3-5 års grupp bör maxantalet barn vara 15 stycken. För de yngre tolv barn på tre heltidstjänster.

Det ska också tas hänsyn till barngruppernas sammansättning, barn med annat modersmål, barn med speciella rättigheter, lokal och så vidare. Så jag kan inte se hur ert resonemang är försvarligt. Ibland följer vi rekommendationer men ibland inte.

Hur ska vi klara av att möta de läroplansmål vi har att rätta oss efter? Med 1 förskollärare på 18-21 barn per avdelning? Att kunna ge våra barn trygghet, glädje och lustfyllt lärande mellan 6.30 och 18.30 med en förskollärare är utopi. På bekostnad av vår hälsa, vilket i slutändan innebär noll förskollärare.

Eva

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel