Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar: Enkelt att kritisera andra när man själv inte drabbas

Svar på till signaturen ”Återinför tjänstemannaansvaret” i insändaren angående sänkt hastighet Genvägen: Jag tycker ditt resonemang angående ”not in my backyard” faller kort.

Insändare: ”Att sänka hastigheten på alla vägar skapar problem” (8 juni)

Många som bor längs Genvägen har bott där i många år, klart längre än när Ica Maxi byggdes, som ökade trafiktyngden där betydligt. Det kommande området Blomstergården som nu planeras kommer också att öka trafiken ytterligare mycket.

Människor har alltså inte haft något val. Jag vill vända på din teori och istället säga att det är alltid enkelt att kritisera andra när man själv inte drabbas.

Hur hade du reagerat om trafiken förbi där du bor skulle tiofaldigas inklusive tung trafik kommande fem åren? Flytta och bara acceptera läget utan att ha synpunkter? Knappast! Du kan inte ens tänka dig att farten sänks i området till 30 i stället för 40; vem tänker på sig själv, undrar jag?

Trafiken får aldrig gå före människors hälsa på grund av buller och avgaser, led om trafiken runt tätbyggda samhällen exempelvis mot E 14 i stället. Jag tror man förlorar endast minuter på sådana lösningar för de flesta som ska mellan staden och Odenskog.

Är det inte bättre att bilisterna får det lite besvärligare än de som bor längs vägen, även många barn, vars hälsa drabbas?

Yngve

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel