Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svar från C och L till MP: Stamm använder rena osanningar i debatten om gång- och cykelvägar

Miljöpartisten Florian Stamm drar sig inte för att använda direkta osanningar i debatten, det får vi tydligen vänja oss vid.

Som ett svar på en insändare om ett behov av en ny cykelväg på Frösön passar Florian Stamm på att upplysa den orolige insändarskribenten om att med Centerpartiet och Liberalernas förslag på investeringsbudget hade det inte varit möjligt med en sådan väg på Frösön. Vilket alltså är en direkt osanning, och möjlig att kontrollera.

INSÄNDARE: Måste det ske en dödsolycka innan vi får en gång- och cykelväg på Frösön? (28 mars)

Svar från Florian Stamm (MP): Nya gång- och cykelvägar finns med i kommande investeringsbudget (29 mars)

I våra respektive budgetar för 2018 finns en besparing när det gäller den planerade expresscykelvägen på Krondikesvägen–Genvägen, inget annat. Några besparingar på ”vanliga” cykelvägar finns inte hos vare sig Centerpartiet eller Liberalerna. Det vet Stamm, men det passar inte i retoriken.

Besparingen på den nya expresscykelvägen finns där för att vi anser att kommunen under 2018 ska hinna utvärdera de problem som de två första projekten med expresscykelvägar inneburit innan vi eventuellt fortsätter.

Dessutom drar Stamm återigen skrönan om att den utvärderingen skulle ha kostat kommunen bidragspengar. Ja, den kostar kommunen pengar på samma sätt som det kostar oss pengar att inte handla med rabatt. För att få de 2,5 EU-miljoner det handlar om måste kommunen betala 7,5 egna skattemiljoner.

Vi tar gärna en debatt med Miljöpartiet, men då ska den vara lite hederligare. Oroliga kommunmedborgare förtjänar svar i sak utan att få billig partiretorik på köpet.

Bosse Svensson, Centerpartiet

Pär Löfstrand, Liberalerna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel