Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svar från C till V: Med tuffa beslut kommer vi att vända regionens ekonomi

Annons

Att Vänsterpartiet och Elin Hoffner inte vill hjälpa till att vända regionens svåra läge är beklämmande att se.

INSÄNDARE: V: Viktiga beslut i regionen tas utan insyn (14 juni)

Du lyfter fram de tuffa beslut regiondirektören tvingas ta i sin yrkesutövning som näst intill odemokratiska. Men faktum är att ni gång på gång försöker ställa er i vägen för demokrati som utövas, eftersom den inte går den väg vänstern vill.

Direktören har ett stort mandat som behövs i den situation som vi står i. De åtgärder han föreslagit godkände också nämnden. Skulle inte majoriteten ha tyckt det hade nämnden stoppat hans beslut.

De ärenden som du räknar upp i din insändare är inte kortsiktiga. De tidigare åren av ickebeslut gör att regionen nu står nära ruinens brant. Men med tuffa beslut och väl genomarbetade planer kommer vi att tillsammans med dem som vill (er inkluderat) vända både ekonomin och de långa köerna till specialistvård i länet.

Vänsterpartiet får givetvis stå på sidlinjen och tycka att allt vi gör är fel om de vill. Den politiska ledningen kommer att fortsätta på en lösningsfokuserad väg för att ta regionen ur den kris vi befinner oss i.

Tom Silverklo (C) ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden Region JH

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel