Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svar från Florian Stamm (MP): Nya gång- och cykelvägar finns med i kommande investeringsbudget

Svar på "Måste det ske en dödsolycka innan vi får en gång- och cykelväg på Frösön?" (28 mars)

Säkra gång- och cykelvägar är en av mina viktigaste prioriteringar. Tack vare stöd från EU har vi kunnat planera och bygga flera kilometer nya cykelvägar. Men jag är också fullt medveten om att en växande stad behöver flera nya gång- och cykelvägar.

Nya cykelvägar, inte minst den mellan det gamla färjeläget i Valla och Frösö kyrka, finns med i kommande investeringsbudget. Redan nu har det byggts nya cykelvägar längs Vallsundsvägen och Stocketittvägen till Frösö Park. 

Självklart ska vi utnyttja olika bidrag för att kunna påskynda utbyggnaden. Expresscykelvägarna längs Trondheimsvägen och Brunflovägen samt de planerade cykelvägarna längs Genvägen och bredvid Vallaleden, är goda exempel på hur vi kan växla upp kommunens investeringar med hjälp av stöd från EU.

Det är således helt omöjligt att ställa den investeringen mot andra investeringar. Dessutom är det viktigt att vi kan länka ihop de nya bostadsområdena i Sånghusvallen och Brittsbo med en cykelväg till centrala Östersund. 

Centerns och Liberalernas försök att stoppa utbyggnaden av nya cykelvägar hade inte bara resulterat i betydligt färre nya kilometer cykelväg, utan också lett till att kommunen förlorat flera miljoner avsedda för detta ändamål. Det hade inte heller gjort det möjligt att, som den bekymrade föräldern föreslår, prioritera exempelvis cykelvägen till Frösö kyrkan.  

Mer om Östersunds planer på nya gång- och cykelvägar kan du hitta i Cykeltrafikprogrammet och översiktsplanen som båda finns på kommunens hemsida. 

Florian Stamm (MP) ordförande miljö- och samhällsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel