Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svar från LFB: Är ni beredda att höja skatten för att behålla demensboendet?

Jämtlands Väl i Bräcke har bekymmer med Landsbygdens Framtid i Bräcke (LFB). Det mesta är felaktiga påståenden och jag kommenterar endast en del av utrymmesskäl.

INSÄNDARE: Maktfullkomligt agerande att lägga ned demensboende (5 december)

Bostugan avvecklades 2012 och under fem–sex år har glädjande en förbättring skett när det gäller hur en avveckling ska ske så skonsamt som möjligt. Känslan av sorg, förtvivlan och hopplöshet är dock gemensamt, och jag har full förståelse och respekt för de anhörigas reaktioner.

På grund av en överkapacitet av tomma rum på våra äldreboenden, att vård och omsorg i Bräcke är cirka 26 miljoner dyrare än i andra jämförbara kommuner och ett underskott i budgeten på minst 20 miljoner, återstår, när alla alternativ synats, att spara eller att höja skatten med minst 1 krona för att uppfylla kraven på god kvalitet i vården.

Då ligger det i politikerns roll och ansvar att även fatta obekväma och svåra beslut.

Både Jämtlands Väl i Bräcke och Centerpartiet ifrågasätter en avveckling av demensboendet Bergsvägen. Förespråkar dessa partier då en skattehöjning?

Önskvärt vore om partipolitiken kunde läggas åt sidan i tunga ärenden för att gemensamt se till kommunens bästa. Att säga nej eller fördröja beslut för att kalkylera med flera röster i kommande val är definitivt inte att ta ansvar.

Jämtlands Väl påstår att de kunnat påverka politikerbesluten i Bräcke kommun. Det är dock för mig helt okänt.

Till sist Jämtlands Väl, att ingå i en majoritet med S, V och L är inga problem för LFB. Bättre att vara inne i hetluften och kunna påverka än att stå utanför. 

Barbro Norberg, Landsbygdens Framtid i Bräcke      

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel