Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar från M till S: Ingen historieförvanskning

Artikel 6 av 7
ÖP lyfter: Privatiseringen av hälsocentraler i länet
Visa alla artiklar

Svar på ”S: Historieförvanskning av M om Zätagränds hälsocentral” (8 juni)

Nej, det är inte ett försök till historieförvanskning utan ett försök att förklara vårt resonemang bakom de beslut vi i de blågröna tagit i regionstyrelsen.

Jag svarade på frågor utifrån mitt uppdrag som vice ordförande i regionstyrelsen. Regionstyrelsen ansvarar bland annat för beställning av primärvård (oavsett om den drivs av offentlig eller alternativ utförare) och för regionens fastigheter.

Hälso- och sjukvårdsnämnden begärde av regionstyrelsen att genomföra en marknadsundersökning gällande intresset av att etablera primärvårdsverksamhet i Östersund då nämnden behövde den informationen för utvecklingsarbetet för primärvården i egen regi. Vi ansåg då att om vi ska göra en sådan marknadsundersökning så vore det klokt att göra den för hela länet och inte bara Östersund.

Fastigheten som Zätagränds HC ligger i skulle byggas om och vi bedömde att det vore bättre med en ny lokal för Zätagränd HC i stället för att ha kvar verksamheten i fastigheten under ombyggnationen samt att det var oklart om hur väl den ombyggda fastigheten skulle passa verksamhetens behov. Nu verkar det som om fastigheten inte kommer byggas om i närtid och då finns inte behovet av att hitta en ny lokal för Zätagränds HC.

Det blir lite rörigt när beslut i regionfullmäktige, hälso- och sjukvårdsnämnden och regionstyrelsen blandas då varje organ har helt olika uppdrag och ansvar. Jag svarade som sagt utifrån regionstyrelsens ansvarsområden.

Robert Hamberg (M) regionråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel