Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svar från Östersunds kommun: Det finns gott om parkeringsplatser i centrum

Annons

Det senaste året har det publicerats många insändare om att det är för få parkeringsplatser i Östersunds centrum, att handikapparkeringar ofta är upptagna av bilar som saknar tillstånd, och att det syns få parkeringsvakter.

INSÄNDARE: Gör något åt parkeringarna i centrum! (25 oktober)

Vi på Östersunds kommun vill med det här inlägget förklara hur vi arbetar, hur tillgängligheten ser ut i staden, och också berätta om en ny satsning vi har på gång.

Parkeringssituationen är en ständigt het fråga och för att få en hög omsättning på befintliga parkeringsplatser har Östersund en relativt hög taxa för att parkera i inre zon. Detta för att, i den mån det är möjligt, avhålla bilister från att parkera någon längre tid i detta område.

Samtidigt har vi i Östersunds kommun en ovanligt låg taxa en bit utanför själva mitten av handeln.

En oberoende studie av parkeringssituationen i Östersunds centrum genomfördes för drygt ett år sedan, och den visade på att befintliga p-platser i centrum utnyttjades endast till 60 procent i medeltal. Så lediga parkeringsplatser finns det gott om, även centralt.

I närtid kommer vi att lansera ett parkeringsledningssystem. Det ska visa vägen till platser som är lediga för den som letar, då de lediga parkeringarna oftast är en bit från de platser som många vill ha, och där man som bilist testar först.

Detta blir en service vi hoppas ska vara till hjälp för många i vår stad, så att alla ska kunna hitta en ledig parkering centralt.

När det gäller skyltad parkeringsplats för rörelsehindrade så övervakar våra parkeringsvakter ständigt all parkering i centrum. Vår uppfattning är att det är sällan någon står på en plats som är reserverad för rörelsehindrad utan att tillstånd finns.

Jan Asplund, t f gatuchef Östersunds kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons