Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svar från Ragunda kommun om Nipängen och särskilt boende

Svar på två insändare:

Glad att jag inte längre bor kvar i Ragunda kommun! (1 augusti)

Hjälp oss äldre i Ragunda från att hamna i ättestupan! (27 juli)

Kommunens växel: Ragunda kommuns växel ingår i vårt kundcenter. Kundcenter har en hel del olika arbetsuppgifter där kommunens växel är en del. Utöver detta bevakar kundcenter kommunens gemensamma mejladress, sociala medier, hemsidan med mera.

I rutinerna för kundcenter har stöd- och omsorgsförvaltningen skapat en instruktion om att är det ett biståndsärende som personen behöver hjälp med, ska de fråga efter telefonnummer och förklara att biståndshandläggaren kommer att ringa upp inom 24 timmar.

Det finns inga andra ärenden som hanteras på detta sätt. Dock händer det ibland att när vår växel inte får tag i berörd handläggare, kan de fråga om de ska be handläggaren att ringa upp. Då skickar kundcenter ett mejl med den informationen till berörd handläggare.

Särskilt boende på Nipängen: Vi har förstått att det råder oklarheter kring Nipängens lokaler. I dag finns det inget beslutat om detta. Varken om tomma lägenheter eller var kontor ska vara.

När det gäller plats på särskilt boende (som till exempel Nipängen) hänvisas till Ragunda kommuns hemsida; Omsorg och Stöd – Äldre . Där får du information om hur det går till vid ansökan om plats på särskilt boende.

Platser har minskats de senaste åren då ansökningar och behoven minskat.

Vad är ett särskilt boende? När behovet av vård och omsorg blir så pass stort att det inte längre kan tillgodoses i det egna hemmet behöver man flytta till särskilt boende.

Här kan du få den vård och omsorg som behövs dygnets alla timmar. Du har behov av personal dygnet runt. Du har tillgång till sjuksköterska. Boendet har också gemensamma utrymmen för samvaro och måltider.

Hur får jag plats på särskilt boende? Plats på särskilt boende är en biståndsbedömd insats enligt socialtjänstlagen. Det innebär att den enskilde ansöker om insatsen hos kommunen. Kommunens biståndshandläggare utreder om särskilt boende behövs eller inte.

Elisabeth Carlander Blom, förvaltningschef stöd och omsorg

Mats Granat, t f kommundirektör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel