Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svar från regionen: Därför valde vi att skicka pappersfakturor

Svar på insändaren "Det blir dyrt för regionen att skicka pappersfakturor" (4 december)

Vaccination av säsongsinfluensan pågår vid våra hälsocentraler under några veckor. Frösö hälsocentral hade sex vaccinationstillfällen under tre veckor klockan 13.30-16.30.

Vid varje tillfälle var det en öppen mottagning vilket betyder att patienten har frihet att välja tillfälle för vaccination. Det hoppas vi är en fördel för våra patienter - men det skapar samtidigt ett högt tryck  på mottagningen då många patienter kommer samtidigt under en begränsad tid. 

För att underlätta och minska väntetiden för patienterna valde vi då att i efterhand fakturera kostnaden för vaccineringen i stället för att genomföra en kortbetalning som ofta tar tid och köer kan uppstå. Du som patient kom på så sätt in till distriktssköterskan snabbare. 

Vi valde även att att separera vaccinationspatienter I ett eget spår eftersom ordinarie läkarmottagning pågick samtidigt. Det gjorde vi för att de bokade patienterna till läkarmottagningen skulle komma in i tid till sin läkare och för att undvika  onödig köbildning för samtliga besökare.

De patienter som var och är förbokade har alltid möjligheten att betala med kort.

Vi tar till oss dina synpunkter och beklagar att du inte fick en förklaring till varför vi fakturerar kostnaden vid vaccination av säsongsinfluensan.

Cathrine Thand, enhetschef Frösö hälsocentral

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel