Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar från regionen: Res bara om det är nödvändigt – oavsett om du är stockholmare eller inte

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Svar till signaturen ”Hemvändare”.

Insändare: Är jag som stockholmare välkommen till Jämtland i sommar? (27 april)

Vi har en samhällspridning av covid-19 i allt fler delar av Sverige. Därför rekommenderar Folkhälsomyndigheten att man bara ska resa om det är nödvändigt och den bedömningen det är upp till var och en att göra.

Detta gäller inte specifikt för stockholmare utan för alla svenskar som önskar resa inom Sverige för att besöka släktingar eller vänner.

Den som är sjuk ska inte resa alls och riskgrupper ska särskilt överväga att resa eller ta emot besök. Det är viktigt att tänka på att man ska kunna ta hand om sig själv om man skulle insjukna på sitt resmål. Behöver man hjälp lokalt måste man vara medveten om att det kan finnas begränsat med resurser.

Man bör också kunna ta sig hem själv på ett säkert sätt, utan att riskera att smitta andra, om man insjuknar på besöksorten, alternativt att man har möjlighet till isolering.

Huruvida du är stockholmare eller inte har alltså ingenting med saken att göra – vi har alla ett ansvar för att dämpa spridningen av covid-19 och att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Micael Widerström, smittskyddsläkare Region Jämtland Härjedalen

Annika Ersson, biträdande smittskyddsläkare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel