Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svar från Stadsbussarna: För några blir det sämre – för andra blir det bättre

Svar på insändare: Gillar inte Stadsbussarna oss bussresenärer från Lugnvik? (5 januari)

Såväl Länstrafiken, Östersunds kommun som Region Jämtland Härjedalen och vår egen trafikplanering är överens om att Brittsbo, Sånghusvallen och Lugnvik ska knytas ihop med Torvalla för att få en stomlinje som sträcker sig över områden där så många som möjligt får tillgång till en linje med hög turtäthet och låg miljöbelastning. Därför trafikeras nu Lugnvik av linje 6 i stället för linje 2.

Motiven till att vi valt att köra en och samma väg via Lugnvik till och från Östersund Centrum är två:1) Vi är av uppfattningen att väldigt få kunder är beredda att åka med till Brittsbo och vänta där tio minuter innan man kan åka vidare till sin destination (där delar vi således inte uppfattning med dig).

2) Ur ett trygghets- och pedagogiskt perspektiv är det eftersträvansvärt att kunna använda samma hållplats åt bägge håll.

Anledningarna till att vi då valt Midvägen i stället för Semsåvägen är flera:

1) Midvägen ligger mer centralt i området Lugnvik.

2) Utmed Midvägen finns flera samhällsviktiga punkter; skola, friidrottsanläggning och serviceboende, liksom knuthållplatsen Lugnvik Centrum.

3) I vårt uppdrag ligger att locka bilister att ta bussen – Midvägen sträcker sig till en del förbi ett villaområde där i huvudsak bilen är transportmedel nummer ett.

Östersund kommun är medvetna om att några hållplatser utmed Midvägen måste justeras/kompletteras för att göras mer tillgängliga – här räknar vi med snara åtgärder.

Planeringen av den nyligen genomförda förändringen har pågått i över ett år, och under tiden har flera intressen varit involverade. En mer publik information har funnits tillgänglig på våra bussar, på berörda hållplatser och i våra digitala forum i god tid före förändringen. 

När det gäller bemötande från våra medarbetare så ska du naturligtvis kunna räkna med att bli bemött professionellt – om du upplever motsatsen så tar vi tacksamt emot synpunkter via telefon eller mejl. Du ska också kunna räkna med att våra förare håller sig till trafikreglerna.

Vi har förståelse för att du och andra som nu fått längre till närmaste hållplats uppfattar detta som en försämring. Samtidigt upplever många andra en förbättring, och flera har nu fått en helt ny bussförbindelse.

I mars får vi våra första el-bussar på linje 6 som ett led i kommunens klimatförbättrande åtgärder. När vi gör förändringar gör vi det med den tydliga ambitionen att fler ska kunna dra nytta av bussen – både av ekonomiska och miljömässiga skäl.

Linda Sahlén, affärschef Nord Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel