Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svar från Swedbank: Servicen blir bättre i Åre

Svar på "Swedbank sviker sina gamla kunder" (10 januari)

Vi som arbetar på Swedbank förstår och respekterar att förändringar kan skapa oro och ta tid att vänja sig vid. Naturligtvis är det inte roligt att behöva stänga ett kontor, men vi liksom andra måste anpassa oss till samhällsutvecklingen.

Vi tror inte att vi möter framtiden genom att ”vrida klockan tillbaka” – det går helt enkelt inte. Vi märker ett tydligt förändrat beteende hos våra kunder. Vi märker att andra typer av tjänster efterfrågas, på andra mötesplatser än på ett fysiskt kontor och på andra tider än traditionella kontorstider.

Enklare vardagsärenden hanteras i allt större utsträckning av våra kunder själva i våra olika digitala kanaler.

Genom denna förändring har vi möjlighet att långsiktigt ge våra kunder en ännu bättre service i Åre, det är lite längre att åka, men i gengäld finns där fler medarbetare och mer generösa öppettider. Och vår kundservice är dessutom tillgänglig dygnet runt på telefon och i sociala medier.

Den möjlighet digitaliseringen skapar har ökat tillgängligheten till banken för våra kunder väsentligt under de senaste åren.

Jörgen Ågran, Kontorschef Åre-Järpen

---

Replik direkt från Ingrid Lindberg: Ni ratar oss!

Vad då bättre? Ni har inte gjort mycket för att behålla oss kunder. Rejäla människor har nekats lån till exempel, medan höga bossar får oförskämt mer i plånboken. Tycker det verkar som om man strävar mot total nedläggelse, förintelse av gamla hederliga ”Sparbanken”.

Jag förmodar att Swedbank står för gratis bilresa tur och retur för handikappade och dem som inte äger en bil. Samt att kontoret i Åre inte har några hinder för mig som är rullstolsbunden. Har Swedbank förresten glömt att det finns många som inte har möjlighet till den digitala servicen?

Jag vet att många tycker som mig om denna bankflytt och kommer att överge Swedbank. En gammal arbetarrörelseanhängare som jag lider när ni ratar oss, för det gör ni nu!

Nu önskar jag att folket i mitt kära Järpen ägde samma kämpaglöd som folket i Kall. De som kämpade för Skogsbyn och lyckades vinna.

Ingrid Lindberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel