Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar från Therese Nerpin: ÖFK har på riktigt satt Östersund på kartan

Svar på ”Lägg ned tiggeriet till ÖFK!” (8 oktober)

Idrott över lag är rätt så stort i Jämtland, vilken är en av de största anledningarna till att jag faktiskt älskar att bo här.

Östersund fick nyligen ett pris från tidningen Sport & Affärer som årets främsta idrottskommun, vilket är ett bevis på hur duktiga vi är i denna stad på att satsa på och stötta något så härligt som idrott.

Jag kan bara prata utifrån egna åsikter och upplevelser, men varför skulle ÖFK vara något dåligt för Östersund? Jag citerar insändaren: ”En fråga till er nu som vill att alla pengar ska gå till detta lag: Vad är det som ÖFK har gett till hela länet?”

Jag tror faktiskt att ÖFK har gett extremt mycket till detta län, mycket mer än vad länet någonsin kunnat köpa för pengar. Jag bodde i Halmstad i fyra år och så fort jag sa att jag var från Östersund sa folk ”det går rätt bra för er i fotboll nu”, ”vad kul det där med ÖFK” och så vidare.

Trots att de flesta inte ens kunde peka ut Östersund på en karta så visste de om oss, tack vare ÖFK. Ingen sa någonsin någonting annat om Östersund i sig. ÖFK har på riktigt satt staden Östersund och länet Jämtland på kartan vare sig ni vill eller inte.

Jag älskar idrott i allmänhet, jag älskar min stad och mitt län. Jag är Östersund, och alla ni som faktiskt bryr er, evigt tacksam för att ni satsar så hårt på den gemenskap och sammanhållning som ÖFK och all annan idrott faktiskt ger oss invånare. Det är något som förde mig tillbaka hit efter fyra år i södra Sverige.

Så kom igen nu, signaturen Pappa MU, jag förstår din ilska men jag tycker faktiskt att du har fel. Vi borde fortsätta tigga, hjälpas åt, peppa, stötta och tänka positivt, för vi har inte råd att förlora något av det största som hänt det idrottande Östersund.

Detta gäller såklart all idrott i länet. Jag tror på ÖFK, jag tror på Jämtland basket, jag tror på skidskyttet och jag tror på att idrotten, oavsett sort, bara är något positivt för Östersund.

Och kom ihåg, sist Östersund sattes på kartan blev vi kallade ”Sveriges rövhål”. Då handlade det om Cryptosporidium, så detta kan ju bara vara bättre.

Therese Nerpin, professionell golfspelare och elitidrottare.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel