Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svar från Thomasson (MP): Moderaterna sa ja till sparbeslutet om Litsbacken

Elisabet Sjöström (M) ställer två frågor till mig angående Litsbacken och Frösö skidlek.

INSÄNDARE: M: Vad händer med Litsbacken och Frösö Skidlek? (23 februari)

Inför det här året fick kultur- och fritidsnämnden ett sparbeting på 3,5 miljoner kronor. En av besparingsåtgärderna som kommunfullmäktige beslutade om var att avsluta driften av slalombacken i Lit.

Ekonomiskt har ingenting ändrats sedan beslutet i oktober, nämnden har inte fått extra medel för att driva backen den här säsongen, så dessvärre kan inte backen hålla öppet under sportlovet. Nu förs diskussioner med aktörer som är intresserade av att driva slalombacken från nästa år, möjligtvis kan det bli det en lösning då.

Det är intressant att Elisabet Sjöström driver frågan om Litsbacken hårt, då hennes eget parti, Moderaterna, själva var med på den besparingen. De ville till och med spara 60 miljoner mer än vad som beslutades. Jag tycker att det är oärligt gentemot väljarna att inte stå upp för de förslag som ens eget parti har fört fram.

När det gäller Frösö skidlek så är det Frösö IF som ansvarar för den genom Valla fritidsgård. Frågan måste alltså ställas till dem och inte till kultur- och fritidsnämnden. Detta borde vara väl känt eftersom fritidsgårdarna fram till årsskiftet tillhörde den nämnd där Elisabet Sjöström själv är ledamot, barn- och utbildningsnämnden.

Det är många familjer och föreningar som nyttjar skidleken, och jag tror säkert att Frösö IF gör sitt bästa för att få den så bra som möjligt.

Karin Thomasson (MP) ordförande kultur- och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel