Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar: Häpnadsväckande att underkänna länets energi- och klimatstrategi

Annons

Nej Sten Bredberg, riktigt så enkelspårig är jag nog inte som du skriver.

Insändare: Svar: Varför ska trafiken i Jämtland särbehandlas? (13 mars)

Det var inte jag som valde ämnet hastighetsgränser utan våra ledande politiker i länet. Att bli kallad bakåtsträvare, då jag ställer en fråga till dem hur de menar att deras egna beslut om en minskning av växthusgasutsläppen med 10 procent ska genomföras under 2020, är en intressant retorik.

”Klimatfrågan är vår tids största utmaning” skriver politikerna i sitt debattsvar, vilket ju tydligt motsäger det du påstår att ”Jämtlands län med sin glesa befolkning och stora skogsmarker bidrar inte till klimatförsämringen”. Ett häpnadsväckande påstående du gör som då underkänner länets energi- och klimatstrategi, där politik, näringsliv och civilsamhälle samlat sig!

En sak har vi dock gemensamt Sten Bredberg; du kallar dig utvecklingsförespråkare och det ser jag mig som också – vi tycks dock basera detta på helt olika världsbilder och via skrivna debattartiklar kommer vi inte längre i vårt utbyte.

Ulf von Sydow

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel