Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar: Husbilsägare betalar gärna för att stå på ställplatser

Svar på ”Har man råd med husbil kan man stå på en camping” (26 juli)

Du har nog missförstått hela situationen. Det handlar inte om att få stå gratis. Vi betalar jättegärna för att få stå på vissa platser.

Anledningen till att vi vill stå på dessa platser är att vi har gång- och cykelavstånd till städer där vi kan handla, gå ut och äta med mera. Då är inte campingar något alternativ då de ofta ligger långt utanför städer.

Vi kan i och för sig parkera våra husbilar och blockera parkeringsplatser och gator i city om du tycker att det är ett bättre alternativ. Men vi väljer hellre platser där vi inte står i vägen.

Våra latriner tömmer vi på rastplatser som ofta är utrustade med dessa anordningar så det är inga problem.

Så i stället för att köra bort oss så skulle ni kunna tjäna pengar på oss genom att ta betalt för ställplatser som många andra kommuner gör. Ett swishnummer bara så är det problemet löst.

Då får ni in extrapengar till kommunen och det gynnar även era butiker och restauranger. Finns möjlighet till att kasta sopor på platsen så kan det generera högre avgift. Ju mer service desto mer är vi beredda att betala.

Så det är inte pengarna, utan avstånd till city som oftast avgör varför campingar inte är ett alternativ.

Husbilsåkare sedan 17 år som gärna betalar för sig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel