Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar: Husbilsägare på ställplatser spenderar pengar på restauranger och affärer

Hej du som ondgör dig över oss husbilsägare.

”Har man råd med husbil kan man stå på en camping” (26 juli)

För det första så är vi inte snåla och gnälliga över att stå på camping. Nej, du har helt och hållet fattat fel. Vi vill helst komma nära naturen.

Just nu står vi vid en hagmark i Blekinge skärgård tillsammans med flera husvagnar och husbilar. Ren och skär fricamping. Helt underbart, vilket man aldrig han uppleva på en campingplats.

När vi är på besök i städer så vill vi gärna parkera relativt centralt så vi kan nå sevärdheter. Vi kräver inga speciella serviceanläggningar, men ser gärna en offentlig toalett som en fördel. Det vill gärna även övriga turister ha tillgänglighet till.

Ta Tyskland som ett bra exempel. Där finns i de flesta byar och städer serviceplatsen för mobilt boende med vatten, tömning av toaletten samt gråvatten mot en kostnad av cirka 1, max 2 euro.

Dessutom har de ofta ställplatser inne i städerna. De vet att besökarna som utnyttjar dessa ställplatser ofta spenderar pengar på stadens restauranger och affärer.

Se saker och ting positivt, så ska du se att det mesta funkar bättre.

BigStaffe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel