Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar: Kunderna måste ta ansvaret för att hålla avstånd i kön – inte butiksägarna!

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

När man läser en insändare som har åsikter om butiker som inte tar sitt ansvar så vet jag inte vart jag ska börja.

Insändare: Butiker tar inte ansvar för att hindra smitta (5 maj)

De allra flesta butiksinnehavare sliter sitt hår för att klara sig i denna extremt svåra situation som råder. Butiksägarna sitter på en stor börda vad gäller betalningar till leverantörer, till hyresvärdar, säkra eventuella anställdas framtid, säkra framför allt sin egen framtid och självklart ta hänsyn till pandemin som råder.

Om dessa butiksägare ”bara” skulle ha de ekonomiska bekymren att ta hänsyn till så skulle det vara nog tufft och förmodligen knäcka vilket psyke som helst.

Nu ska dessa människor även hängas ut för att se till så vuxna människor sköter sig i kassaköer och inte står för nära varandra.

Gissar att alla butiksägare är enormt tacksamma för varje kund som väljer att besöka deras butiker i den svåra situation som råder, men ska inte ni konsumenter kunna ta ett eget ansvar där ute och tänka med sunt bondförnuft att man håller avstånd?

Ska det behöva vara en massa skyltar för att det ska funka? Om det vore 5-åringar som besökte butikerna så skulle jag förstå.

Ni borde pröva på att bli F-skattare för en stund.

Må så gott!

Butiksägare i en annan del av Sverige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel