Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svar: Livsfarligt sätt att cykla

Det är ingen som ifrågasätter klimat eller friskvårdsnyttan vad gäller jobbpendling på expresscykelvägar. Däremot hur cyklisterna nyttjar dessa cykelvägar.

INSÄNDARE: Helt rätt att bygga expresscykelvägarna! (22 november)

Inser de inte att det är livsfarligt att i expressfart korsa trafikerade gator? Att med huvudet nedkört mellan axlarna, avskärmande öronsnäckor samt blicken riktad varken åt höger eller vänster anse sig ha företräde?

De motiveringspunkter för cykling du tar upp stärker min uppfattning. Snabbare och trivsammare – säkerheten överlämnas däremot till bilförarna.

Cyklister kommer ideligen susande från Stortorget mot Badhusparken utan tillstymmelse till uppsikt om annalkande trafik.

Korsningen Brunflovägen-Stuguvägen (vid komplicerad rondell) borde ha stopplikt för fartåkande cyklister. Bilister på Stuguvägen har skymd sikt på grund av en stor husgavel.

Framtiden kräver även trafikplanering.

Kärringen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel