Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svar: Löjligt att jämföra bilträffen med en miljökatastrof

Annons

Svar på ”Stan stank av avgaser” (23 maj)

Undrar bara hur man kan mäta flygets 10-20 starter och landningar per dag året runt med ett par timmars entusiaståkande med hobbybilar? Självklart är flyget en större miljöbelastning än denna kavalkad av fina bilar.

Jag är jättestolt över att Östersund lyckats få hit så många fina bilar och trevliga entusiaster. Det är en kväll per år och det kan man leva med. Jag är varken raggare, putsare eller busåkare, men imponeras av dessa bilar som det lagts åtskilliga kronor och timmar på. Har en väldigt bilintresserad son och vet också hur viktig deras gemenskap i bilhobbyn är.

Vidare kan jag tycka att man inte behöver gnälla om allt utan ha förståelse för att allas intressen är olika. Jag är inte intresserad av exempelvis fotboll men gläds ändå åt att det går bra för Östersund. Hur mycket utrymme får inte det i media exempelvis?

Jag äter inte kolbulle men låter andra som gillar kolbulle äta det givetvis.

Självklart stöder jag inte att man buskör eller utsätter andra för fara, men att jämföra lördagens bilträff med en miljökatastrof är bara löjligt. Jag har faktiskt själv en gammelbil för jag tycker det är roligt. Trampar elcykel och kör miljödiesel till vardags. Dessutom har jag solceller på taket hemma.så jag kan unna mig en kväll utan ha dåligt samvete.

Låt alla få plats utan sura efterspel som i detta fall mest liknar avundsjuka enligt min åsikt.

Klimatneutral

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons