Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar: ÖFK är inte ett svart hål

Att ÖFK är ett svart hål är inte sant. ÖFK ger pengar till kommunen genom att köpa tjänster och produkter från lokala företag. De anställda betalar man skatt för. Många får ett mervärde i livet.

All marknadsföring som Östersund genom åren fått i hela världen gör att fler väljer att bosätta sig här eller stanna, då det finns mer att göra här. Även negativa saker kan i slutändan ge gott, då de flesta är nog kloka att skilja på sak och person och förstår att det inte är samma personer som verkar hela tiden i en organisation.

Listan kan göras lång över saker som ÖFK och andra organisationer inom idrott, kultur, med mera, bidrar med om man ser det hela från alla håll och kanter.

Som kommun måste man ju tänka ett steg längre och räkna på allt som ÖFK gett och ger, jämfört med vad de eventuellt kostar kommunen. Går man plus, eller till och med plus minus noll, så är det ju bra.

Går man plus i allt som det ger, jämfört med vad det kostar, så är det ju ren och skär dumhet att inte ge nödvändigt stöd för att det ska finnas kvar.

Kolla om det ger mer än det kostar och gör det utan att blanda in känslor. Gå bara på fakta och siffror. Allt som går att mäta. Då lär man se vad det kan vara värt att investera i eller inte.

Om exempelvis Östersunds kommun, och kanske även kommuner runt omkring, väljer att gå in med X miljoner och får tillbaka mer än dubbelt så mycket, så vore det ju dumt att inte göra det. Då missar man möjligheter att få kapitalet att arbeta åt kommuninvånarna och få råd med mer än tidigare.

Kommunen borde tänka som en bonde och så allt man kan, för att sedan få stora fina skördar.

Så och ni skall skörda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel