Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar: Olyckligt att ställa idrotter mot varandra

Tack ”Pelle” för välkomnandet till den så kallade ”verkligheten”.

Stadsdel Norr har byggts ut med nödvändiga bostäder och förskola på den plan som tidigare hette Jägarvallen. Den ersätts med konstgräs på Hofvallens B-plan som dessutom blir fullstor (vilket den inte varit på flera år).

Sportfältet i Odensala fick för två år sedan en helt ny konstgräsplan som utökade antalet planer där, båda beslutade av den förra politiska majoriteten i Östersunds kommun.

För övrigt är det olyckligt att försöka ställa idrotter mot varandra. Idrottsrörelsen har många olika behov som politiken, på olika nivåer, måste hantera med investeringar, driftskostnader och verksamhetsbidrag.

Alla behov som uppstår på grund av förändringar kan inte tillgodoses omedelbart, men som regel försöker man åtgärda dem.

Det som jag påtalade, höjda spåravgifter och lägre kvalitet på spårskötseln, är dock en försämring som inte direkt beror på andra investeringar, utan en ren besparing som kan få långtgående konsekvenser - både för alla som åker skidor, men också för Östersund som resmål och arrangör av stora evenemang.

Anders Edvinsson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel