Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar: Så anpassas Folktandvården utifrån coronasmittan

 
Corona: Sjukvården
Visa alla artiklar

Inom Folktandvården har vi självklart anpassat verksamheten utifrån rådande pandemi.

Insändare: Tandläkare: På grund av otillräcklig skyddsutrustning i Region JH kan patientsäkerheten inte garanteras (25 mars)

Bland annat har vi sedan 18 mars infört en tillfällig rutin för besökande, som begränsar tillgängligheten till vårdlokalerna. Det innebär att dörrarna in till mottagningarna är stängda. I vissa fall finns någon som möter och hänvisar utanför, i andra fall kan det vara en skylt med ett telefonnummer att ringa eller en ringklocka.

Rutinen kommer att gälla tills annat meddelas, och syftar helt och hållet till att begränsa risken för att människor som inte är helt friska kommer in i våra lokaler. Ytterligare säkerhetsåtgärder vi vidtagit är att inte kalla patienter i riskgrupper samt att vi tillfälligt har stoppat all uppsökande verksamhet

Utgångspunkten i nuläget är alltså att de patienter som kommer till oss är friska och dessa behandlar vi enligt basala hygienrutiner med vår ordinarie skyddsutrustning.

Om vi behöver behandla en patient med misstänkt eller bekräftat covid-19 har vi en rutin där ytterligare skyddsutrustning ska användas.

Självklart ska även vår personal vara helt friska när de arbetar – annars ska de vara hemma tills dess att de varit symptomfria i två dagar.

Helena Westin, områdeschef Folktandvården Region Jämtland Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel