Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar: Så har kommunen valt att investera i Torvalla centrum

Kommundirektören Anders Wennerberg svarar Arg Torvallabos insändare om skötseln av Torvalla centrum.

Torvalla har i många år haft en begränsad budget för skötsel, vi har då prioriterat isbanor, slaghacksklippning och sophantering/skräp i hela Torvalla, vilket har gjort att centrum har fått en mindre del av budgeten.

Östersunds kommun har i år valt att investera i Torvalla centrum och det vi satsar på är trygghetsskapande åtgärder och upprustning som kan lyfta området.

Vi håller just nu på att projektera och beställa utrustning. Upprustningen kommer att utföras under hösten. Innan dess, nu i sommar kommer skötseln att vara som den har vart tidigare år enligt den skötselbudget som finns.

Precis som kommunen har gjort en utvecklingsplan för Brunflo, pågår en likadan för Torvalla.

Projektet ”Utvecklingsplan Torvalla” ska bidra till en kraftsamling i Torvalla för att stimulera utvecklingen inom ett antal utvecklingsområden. Det kommer att finnas möjligheter för de boende i Torvalla att lämna idéer och synpunkter.

Så sammanfattningsvis är det en hel del som kommer att hända i Torvalla framöver! Om du vill ha förändringar i Torvalla har du ett ypperligt tillfälle att engagera dig när ”Områdesutveckling Torvalla” drar igång.

Anders Wennerberg

Kommundirektör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel