Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar: Skalgränd ska inte bli ett Skicenter

Svar till ”En som bor på Skalgränd”

Frågorna som ställs i insändaren får nog ställas till Socialdemokraterna i Ragunda kommun som gjort utskicket i bostadsområdets brevlådor.

Det vi kan klargöra är följande: Ragunda kommun har ett antal fastigheter på en lista för möjliga försäljningsobjekt. I dagsläget är inte Skalgränd med på listan, men det finns investerare som visat intresse för bostadsområdet. Men Skalgränd ska inte bli ett Skicenter, det är ett vanligt bostadsområde med lägenheter som hyresgäster ska känna sig trygga i. Så ska det vara oavsett om Ragunda kommun är ägare eller om en driftig entreprenör tar över fastigheterna.

Det finns alltså investerare som ser potentialen i det erbjudande om vinterturism som finns kring Hammarstrand. Lika viktigt är här helhetserbjudandet i kommunen med året-runt-aktiviteter som bergsklättring, fiske, curling, slalom, rodel, vandringringsleder, Zorbcenter, Döda fallet, spökprästgården, thailändska paviljongen och mycket mera.

Fakta som inte har förändrats sedan Socialdemokraterna styrde i Ragunda är att vårt fastighetsbestånd är överdimensionerat och att underhållsunderskottet är bortom de mest orimliga gränser. Socialdemokraterna sålde ett helt bostadsområde i Bispgården vilket då inte verkat ha besvärat den ideologiska röda kompassen. Det är sorglig att se hur lågt socialdemokraterna i Ragunda kommun har sjunkit. Efter att ha förlorat makten efter dryga 80 års regerande verkar partiet vara i fritt fall. Utspel på ryktesspridning och en i det närmaste total brist på faktakontroll verkar vara det nya för partiet.

Vi värnar Ragundabornas framtid och ser med stor glädje hur investerare vänder blicken mot vår kommun och ser potential för utveckling! Det hade vi hoppats på att S också kunde göra men istället drar de igång en kampanj som bara är destruktiv och förfärande.

Vi behöver fler som vill investera och utveckla kommunen och låt oss nu hoppas att S skamliga agerande inte skadar bilden av Ragunda som en kommun med framtidstro!

Mikael Westin (C)

Jan Westman (AfR)

Stefan Nilsson (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel