Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar: Skamligt att påstå att våra husbilsgäster missköter sig

En gång i tiden byttes hästarna ut mot bilar och samhället var tvunget, trots protester, att börja utveckla vägar och annan service. Samhället införde olika typer av avgifter och skatter för att få råd med denna utgift. Vad har då detta med husbilsgästerna att göra?

Jo, jag hoppas att du som har dikterat det aktuella inlägget är medveten om att samhället är i konstant förändring.

”Har man råd med husbil kan man stå på en camping” (26 juli)

Det gäller självklart också camping och övrig besöksnäring. Campingplatser fyller en stor uppgift med att erbjuda bra och säker uppställning samt övrig service.

Ställplatser, som självklart inte ska vara gratis, ska serva med en lägre service – de är ofta obemannade och är ofta inte så säkra som en inhägnad camping är. Vad det gäller sopor, latrintömmning, med mera, finns det många lösningar på detta, band annat så har Östersund hänvisat detta in på campingarna mot avgift.

Det är skamligt att påstå att våra ställplatsgäster i Östersund missköter sig. De betalar kanske inte alltid för sig, men det beror i högsta grad på att Östersunds kommun inte har kunnat hitta en lösning.

De som parkerar en kortare tid, till exempel nedanför Jamtli, vill bara besöka stans centrum för att lämna sköna, välbehövda kronor till stans handlare och restauranger.

Men som sagt – allt är föränderligt och i morgon är en annan dag med nya idéer. 

Kent Halvarsson, ordförande Camping Mittsverige 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel