Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar: Svenska kyrkan behöver en pånyttfödelse

Annons

Bäste Carl-Erik Sahlberg! Jag har med spirande hopp läst ditt inlägg och noga begrundat vad du där säger om kyrkan och kyrkobesök.

Insändare: Allt färre gudstjänstbesökare – men Svenska kyrkan behövs (27 januari)

Du har så rätt. Svenska kyrkan behövs. Jag var medlem i Svenska kyrkan tills för ett tiotal år sedan, men när jag blev medveten om att hon slirade gällande Guds ord begärde jag utträde. Det heter ju: ”I världen men inte av världen.” Jag uppfattar att kyrkan numera är i världen och av världen.

Jag tror att människor innerst inne har en längtan att få svar på frågan om meningen med livet. Man söker svar och många hamnar i österländsk andlighet. Se på skolan. Jag tänker på yoga. Till och med ärkebiskopen, kyrkans ledare, förklarade frankt att Bibelns Gud och Koranens gud är densamme.

Svenska kyrkan och Röda Korset åstadkommer mycket bra och stödjer och hjälper utsatta människor på mångahanda sätt, men predikan som väcker och leder till liv med Jesus?

Du avslutar med önskan att inte mammakyrkan ska dö. Jag avslutar med en önskan om pånyttfödelse.

Börje Forsberg i Huså

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel