Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svar till M: Få av dem som avvisas går under jorden

I en debattartikel kräver Moderaterna att fler illegala invandrare ska utvisas.

DEBATT: Moderaterna: Tydligare krafttag krävs mot skuggsamhället (10 februari)

De glömmer dock flera saker. För att nämna bara några: För att dessa människor ska finnas i vårt samhälle måste det finnas olagliga svenskar som anlitar dem som svart arbetskraft. En avgörande sida i bekämpningen av ett skuggsamhälle borde vara att hitta de företag som anlitar underbetald arbetskraft.

En effektiv bestraffning av dem skulle medföra många fördelar i form av högre skatteinkomster och lägre arbetslöshetskostnader. För att inte tala om minskningen av antalet illegala invånare och deras kostnader. 

Vidare glömmer Moderaterna att polisen redan nu är överbelastad och rekryteringen av nya poliser har gått i stå. Vem ska verkställa utvisningarna?

Dessutom är majoriteten av de papperslösa inte personer som sökt asyl men avvisats, så även förlängningen av preskriptionstiden av asylärenden är ett slag i luften. Endast en mycket liten del av dem som avvisas väljer att gå under jorden.

Akta er för att härma SD:s argumentationsstil med delsanningar, utelämnade fakta och feltolkningar.

Kick Leijnse (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel