Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar till MP: Var finns alla laddstolpar och i biogasanläggningar i glesbygden?

Miljöpartiet hackar som vanligt på Moderaterna för sitt tjat om att sänka bensinskatten, eftersom Moderaterna är klimathatare och vill avskaffa bonus malus systemet.

Debatt: MP: Moderaterna tar inget klimatansvar (14 oktober)

Hur vore det om ni slutade framhålla att ni stöttar glesbygden, för Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet är de mest glesbygds- och bilhatande partierna som någonsin funnit sedan 2000.

Elin Söderberg (MP) och Anton Nordqvist (MP) skjuter över målet med råge, för när jag läser ”Klimatklivet ger bidrag till att bygga laddstolpar, biogasmackar och mycket mer”, så är frågan – var är detta nu? Var är alla laddstolpar i glesbygden? Det finns det ju pengar till, ni avskaffade ju reseavdraget.

Var är alla vägsatsningar eller ”infrastruktursatsningar” som görs? Ursäkta, men Jämtlandsvägarna får inte mera pengar med sänkta skatter, snarare sämre.

Var är all kollektivtrafik som ni politiker i Östersund jämt framhåller att vi har? Ni skryter ju om att det går att åka över hela länet med buss.

Ta till exempel biogasen. När man invigde Göviken skulle man ha en fullstor anläggning som kunde förse länet med biogas – hur gick det? Som det är nu finns biogasen endast i Östersund. Länet var tydligen inte större.

Sedan kommer detta: ”Såsom vi gjort i regeringen då vi höjt grundavdraget och därmed sänkt skatten i glesbygdskommuner.”

Jaså? Ni tog bort reseavdraget för att just sänka skatten, tvinga folk att åka buss, även om detta innebär mer än 13 timmar från hemmet, hur tänkte ni då?

Bor du i Kälarne får du varken reseavdrag eller dagsbidraget, då det är 30 kilometer till Hammarstrand och dit hänvisar Skatteverket.

Minns ni E 85, som skulle bli glesbygdens frälsare? Senast 2018 skulle det finnas även i glesbygd, sa Maud Olofsson (C). Vi vet vad som hände – just det, ingenting.

I de två senaste valen sa S och MP att bensinskatten inte skulle höjas då den gav så bra avkastning. Vad var det första man gjorde?

Var är alla nya etanolbilar då? Varför tillverkar man inte dem, nu när Miljöpartiet återigen ska införa subventioner till bilägare som konverterar så man kan köra på E 85?

Man har ju redan gjort detta och motorer rasade. Du fick skyhög förbrukning på ombyggda bilar, ökade från 0,89 i snitt till 2,5 liter milen. Endast statskassan tjänade på detta – lägg därtill skyhöga driftkostnader. Det var därför man slutade producera etanolbilar.

Ulf Andersson, Kälarne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel