Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svar till SD från C: Hur ska väljarna kunna lita på er?

Sverigedemokraternas Peter Johansson frågar retoriskt om man kan lita på att Centerpartiet slåss för länets privata skogsägare och deras äganderätt.

INSÄNDARE: SD: Kan man lita på Centerpartiet? (17 mars)

Skälet till att man inte skulle kunna göra det är att Centerpartiets partiledare Annie Lööf enligt Peter Johansson skulle ha sagt att det är ”inga problem” att regera med Miljöpartiet.

Eftersom Peters påstående helt enkelt är en ren lögn, Annie Lööf har inte sagt så, borde man precis som med andra lögner som sprids på nätet egentligen lämna det hela därhän. Men det finns skäl att vända på frågan.

Ja, väljarna kan lita på att Centerpartiet värnar landsbygden, äganderätten och den enskilde skogsbrukaren. Det är vår historia och bakgrund att göra det.

Men vilken är er historia och bakgrund, Peter? Är det den som ska göra att väljarna kan lita på er? Alla vet ju var ni har era rötter. Och det finns fler frågor.

Hur ska väljarna kunna lita på SD, ett parti som obesvärat, som du i din insändare, för ut falska uppgifter om vad motståndaren sagt, och använder det som argument?

Hur ska väljarna kunna lita på SD, ett parti där 10 procent av den riksdagsgrupp som kom in i riksdagen 2014 i dag har lämnat partiet, uteslutits ur partiet eller valt att bara stanna hemma och fortsätta ta emot riksdagsarvodet?

Hur kan väljarna kunna lita på SD, ett parti som du leder i Östersunds fullmäktige, där fyra ledamöter blivit två eftersom en har uteslutits och en lämnat partiet?

Det där är frågor om pålitlighet som du tills vidare nog borde fundera mer över, i stället för att bekymra dig för andra partiers trovärdighet. Ni har minst sagt en del att jobba på själva.

Bosse Svensson, distriktsordförande Centerpartiet Jämtlands län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel