Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar till SD från C: Vi gör inte skillnad på de anställda i regionen

När Ronny Karlsson (SD) på förra regionfullmäktige lyfte frågan kring den gåva som planerades till regionens personal inför jul, ville han diskriminera dem han kallar tjänstemännen.

Insändare: SD: Vi ville satsa på vårdpersonalen – inte tjänstemännen (10 december)

Det Karlsson och SD verkar missa är att vi inte sysslar med särskiljning hos oss. Vi har en sammanhängande personalpolitik i botten, som sedan har separata avtal med de olika parterna på arbetsmarknaden.

Jag håller med om att många i vården har fått slita hårt under det här året och nu är vi inne i en andra våg av pandemin. Det arbete som görs på sjukhuset och ute på hälsocentralerna är berömvärt. Jag vill skicka ett stort tack till alla, som nu på ett kraftfullt och professionellt sätt hanterar vår tids kanske största kris hittills. Samtidigt vill jag också tacka alla som arbetar administrativt, inom både vården och resterande delar av regionen.

Under hösten har jag träffat många medarbetare över en lunch, på en fika eller promenad, för att få höra hur situationen under vår och sommar varit, samt hur hösten tett sig. Att träffa medarbetare på det här sättet har varit oerhört värdefullt.

Det har både varit personal som jobbar i vården där det är som allra värst och det har varit medarbetare som jobbar med krisledning och inköp dygnet runt, för att sjukhuset ska ha skyddsutrustning när de möter dem sjuka. Det har varit tjänstemän som jobbar med smittspårning och sjuksköterskor som lägger om sår.

Alla utgör en viktig del och jag tror de flesta ser att alla behövs. Vi har också en betydande del av vår verksamhet som jobbar för att länets näringsliv ska ha en framtid. Också de medarbetarnas slit, nu och framåt, blir värt sin vikt i guld när länet och landet ska återstartas. Utan deras insats skulle fler jobb gå om intet framöver. Länets framtid hänger på att det finns jobb att gå till även nästa år.

Nu får samtliga medarbetare i Region Jämtland Härjedalen en liten extra slant till jul, att handla julklapp eller julmat för. Det är de i sanning värda. Även om SD missunnar en del av er det, så gör nog rätt få andra politiska partier det.

Vi är där det är som mörkast nu på många sätt. Men vi går mot ljusare tider, så ta hand om varandra.

Tom Silverklo (C), regionråd och ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel