Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar: Vården ska kännas trygg även vid brist på personal och vårdplatser

Svar på ”Min cancersjuka vän skickades hem på grund av överbeläggning” (16 oktober)

Under hösten har vi en ansträngd vårdplatssituation på kirurgens vårdavdelningar på grund av personalbrist. Det vi gör för att klara situationen är att begränsa antalet patienter som läggs in planerat.

Det akuta inflödet kan vi inte styra i samma utsträckning och därför kan det bli överbeläggningar med fler patienter än planerat. Vi har under hösten tagit hjälp av område ortopedi och område kvinna för att tillskapa ytterligare vårdplatser.

Vi skjuter på planerade operationer för att få minska inflödet vid tillfällen när det är väldigt trångt. För att säkerställa god vård tar vi också tillfälligt in extra personal om överbeläggningarna är fler än vad ordinarie personal bedöms hinna med.

Vården ska kännas trygg även i tider med brist på vårdplatser. Jag beklagar att din vän upplever att hen fick åka hem för tidigt och du får gärna hälsa din vän att hen är välkommen att kontakta mig, så att jag kan få mer information om vad som hände och se vad vi kan göra bättre framöver.   

Anna Warg, områdeschef område kirurgi Östersunds sjukhus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel