Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar: Vi vill visst utveckla vår stad – frågan är bara hur

Tack Marcus Åsling för din ledare.

Marcus Åsling: Låt Östersund få fortsätta vara och utvecklas som stad (11 juni)

Den klargör att du anser att insändare som gäller fortsatt byggande på Storsjö Strand och Gustav III torg innebär klagomål och är negativa till exploatering.

Där har du nog fel. Jag tror i stället att vi insändarskribenter är starkt för en vidareutveckling av vår stad. Frågan är bara hur.

Vi vet nu att ÖP:s ledarsida, och därmed troligen också Centern, tycker att det kan ske till priset av försämrad utsikt från kyrktrappan. Jag är säker på att utsikten från kyrktrappan och Österängsparken uppskattas av många fler än Margareta Winberg!

Självklart ska Storsjö Strand bebyggas söder om nuvarande nybyggnation. Vi är överens om att vi behöver allt det där som du räknar upp.

Självklart ska vi ha en bättre kollektivtrafiklösning. Här slår du in öppna dörrar!

Men, gör gärna en park mellan järnvägsstationen och Storsjön och bygg längre söderut med höga moderna byggnader i ljusa fasader. Enligt min mening bör man spara markyta och bygga vackert, modernt och högt, men fråga gärna opinionen först.

Jag vill att man gör Östersund till en modern, attraktiv stad!

Bengt Landervik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel