Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svårt att jobba hemifrån när fiber saknas

Nu är tanken att man ska jobba hemifrån i den mån det går i dessa covid19-tider.

Vårt hus har tillgång till Telias adsl och mobilt bredband via Telias 4G. Telias 4G är ungefär lika snabbt som 1990-talets ISDN för tillfället – man skyller på att överbelastningen beror på att folk är hemma på dagarna.

Nyligen valde man att höja priset med 100 kronor per månad för kunder som inte har något annat alternativ att välja. Det skulle visst vara någon form av övertalning att säga upp adsl och välja annat alternativ – som inte finns.

Fibern lyser med sin frånvaro. Enligt IP-Only som var först på den pucken, så skulle den vara surfklar senast hösten 2018. Telia såg sin chans när IP-Only inte levererade och sålde då på sin fiberlösning, som man garanterade skulle vara surfklar före julen 2018.

Telia har sedan dess även de lyst med sin frånvaro och spelar oförstående när man ställer frågor om hur deras fiberinstallation går.

Vad gör man för att lösa det problemet? Finns det någon tanke att öka bandbredden för 4G i områden där alternativ saknas?

Beslutsfattarna verkar sitta på sina tummar och ser bara på medan inget händer.

Framtidsflugan internet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel