Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Sverige bör inte gå med i Nato

Jag ser med oro på vad som händer inte minst i media, där den ena experten efter den andra uttrycker sin oro över det svenska försvaret. Alltihop verkar gå ut på att det baraf inns en väg att gå, att gå med i Nato!

Vi har varit neutrala i hundratals år – varför skulle vi ändra på det? Jamen hotet från Ryssland, säger du då. Nä, det finns inget hot från dem. Inte ens de mest krigshetsande skulle ens tänka tanken på att attackera Sverige militärt.

Finns det ett allvarligt hot mot Sverige överhuvudtaget? Någon enstaka stolle med terrortankar kanske, men inget reellt hot.

Tänk om, tänk rätt! Om vi går med i Nato så ökar hotet från terrorister, vi blir ännu en nagel i ögat på Ryssland som snart är omringat av Natostridsspetsar. Vi vill inte öka på spänningen i världen. Bästa vägen är alltså att förbli neutrala!

För nuftig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel