Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Sveriges goda rykte naggas i kanten

Sverige har länge haft rykte om sig att vara ett land som står upp för mänskliga rättigheter och allas lika värde. Det är ett rykte som nu naggas i kanten allt mer.

Stora tidningar i flera europeiska länder skriver om Sveriges behandling av unga asylsökande. Bland annat hade franska La Liberation nyligen en artikel om unga asylsökande i Sverige som hellre tar livet av sig än skickas till Afghanistan.

Tidningar i England och Holland har haft artiklar på samma tema. Är detta något att vara stolt över? Naturligtvis inte.

Hösten 2015 kom flera tusen afghaner hit undan förföljelse och våld. Nu är det 2018 och en del av dem har nu snart väntat i tre år på att få veta sitt öde. Under tiden försämras säkerhetsläget i Afghanistan allt mer. Är det underligt att några av dem i desperation försöker (och i en del fall lyckas) ta sitt liv?

Ett rykte som humanitär stat tar tid att bygga upp, men raseras snabbt. Sverige har nu på två år förlorat vad som tagit åratal att bygga upp.

Det är ingen utveckling att vara stolt över. Rädda vad som räddas kan! Låt asylsökande som varit här i mer än ett år få stanna!

Sigbritt Herbert, Rättvisepartiet Socialisterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel