Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ta bort cykelbanorna från trottoarerna i Östersund!

Östersunds kommun har dragit streck och banor kors och tvärs genom vår stad för cyklisterna. Men kaoset efteråt struntar man helt i. Och ordningsmakten lyser med sin frånvaro.

Dagligen störtar mängder av cyklister fram i hög fart intill oss gående, utan den minsta hänsyn. Grova kränkningar har blivit vardag och man tvingas stryka efter kanterna, till och med när man går på trottoaren. Cyklisterna känner inga som helst gränser och ingen hindrar dem heller. Man kunde lika gärna förbjuda cykling på vintern för att bespara oss andra cyklisternas risktagande.

Och vad är logiken bakom att släppa fram fortkörande cyklister på trottoarerna, samtidigt som man bromsar ner bilisterna till 40?

Och vad är meningen med cykelbanor på trottoaren, när en stor del av den är konstant uppsamlingsplats för snö, när överfarterna ligger i mitten så att cyklisterna också konstant ligger mitt i banan och totalt struntar i andra och var någonstans de har rätt att cykla.

Se till så att cyklisterna lär sig lagen och rensa bort alla cykelbanor från trottoarerna!

Besviken östersundare nr 451

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel