Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ta fram ett förmånligare busskort

I Jämtlands Väl Krokom har vi förbättringsförslag till regionen angående bussåkande för pensionärer, personer med aktivitetsersättning och de som är heltidssjukskrivna.

Vi vill att Region Jämtland Härjedalen främjar ett förmånligare busskort för målgruppen.

I dag kostar exempelvis ett månadskort i Sundsvall endast 100 kronor per månad. Seniorkortet, eller "hundringen" som den kallas i Sundsvall, subventioneras av kommunen.

I Jämtlands län kan man som senior köpa ett årskort, som gäller både på länstrafik och i stadstrafik, som kostar 295 kronor i månaden. Det är förmånligt att kunna åka både med stads- och länstrafik.

Busskortet är dock tre gånger dyrare än busskortet i Sundsvall och man måste knyta upp sig ett helt år för att få det priset.

Jämtlands Väl Krokom föreslår regionen att ersätta dagens årskort med ett förmånligare månadskort för en målgrupp som har behov av att kunna resa prisvärt.

Johnny Hellberg

Jämtlands Väl Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel