Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ta till vara på friluftslivet vid utbyggnaden på Storsjöstråket

Snart startar nästa etapp av utbyggnaden på Storsjöstråket, ett område som är flitigt nyttjat för friluftsliv. Storsjöstråket är ett område där människor promenerar, springer, rastar hunden, fiskar, cyklar, dyker, kör båt/vattenskoter eller lapar sol.

De byggföretag som skötte den första etappen på Storsjöstråket visade ingen hänsyn till detta, utan stängde igen hela området. Att det går att ta till vara på friluftslivet visade de företag som skötte utbyggnaden på Remonthagen. Även här blev det en viss påverkan men de försökte minska påverkan. Intrång på befintliga stigar et cetera, ersattes med nya passager och en bro sattes upp när ett dike grävdes.

Vid den vidare utbyggnaden av Storsjöstråket, välj ett byggföretag som kan ta till vara på medborgarnas och friluftslivets intressen vid byggprocessen och inte stänger av hela området. Även om strandskyddet är upphävt i området, lämna en remsa vid vattnet för friluftslivet.

Cyklist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel