Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tack för att ni satsar på expresscykelvägar!

Det är med häpnad som vi som boende på Brunflovägen och barnfamilj tar del de upprörda insändare och kommentarer kring expresscykelvägar som länge florerat och aldrig tycks sluta.

Att göra det säkrare för barn och vuxna som går och cyklar till jobb och skola är ett mycket bra beslut. Att som tidigare behöva cykla med barnen i cykelkärra mitt i trafiken är ingen rolig upplevelse. Nu känns det äntligen tryggt och smidigt.

Att vägen blir smalare gör ju dessutom att man som bilist måste vara lite mer försiktig och sänka hastigheten. Hur kan detta vara något negativt när det gäller en gata som går genom bostadsområden och skolor där många barn och unga dagligen rör sig?

Vill man köra snabbare finns det större vägar som är till för det.

Tvärtemot tidigare insändare ser vi också massor av cyklister och fotgängare som nyttjar nya cykelvägen. Så tack kommunen för att ni gör detta!

Nu hoppas vi bara att det byggs fler separata cykelbanor genom stadskärnan och även utanför. Det är viktigt för miljön och vår hälsas skull att så många som möjligt tycker att det är tryggt, smidigt och snabbt att gå och cykla.

Och vet ni, det funkar utmärkt att cykla på vintern. Våga testa!

Också boende på Brunflovägen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel