Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tack för säker Storsjöyra!

Storsjöyran 2017 är avslutad. Ännu en framgångsrik Yra med ett brett artistprogram, ett trevligt krogstråk, snurrande tivoli och härliga kulturella evenemang är avslutade.

Massor av människor med vitt skilda smaker har fått sitt lystmäte under några hektiska dagar.

Småföretagare och enskilda har tillsammans med arrangörerna gjort detta suveräna evenemang möjligt.

Flera olika festivaler i landet har i sommar haft stora problem med både misshandel, droganvändning, langning, sexuella ofredanden och våldtäkter.

Hultsfredsfestivalen präglades av droger – till och med personal ertappades med innehav. Bråvallafestvalen beslutade att det inte blir någon fortsättning på grund av sexuella övergrepp.

Från Piteå Dansar och Ler rapporterade polisen om så många omhändertaganden på grunda av fylla, att de tvingandes tillkalla förstärkning från Luleå.

Då är det extra trevligt att läsa att tack vare god planering av festivalledningen, bra insatser av vakter, poliser, övrig personal och frivilliga samt uppmonterade övervakningskameror, har landets största och äldsta stadsfestival, Storsjöyran, minimerat våldet, minskat sexuellt våld och ofredanden till nära nog noll. Enligt medierna är det rapporterat tre ofredanden. Detta samtidigt som andra festivaler har haft motsatta problem.

Stort tack till Storsjöyran och övriga inblandade!

LÄS MER: Arrangörerna summerar årets yra – så många löste in sig: "Ovanligt få brott" (30 juli)

Nu förväntar vi oss att de styrande partierna i Östersund, S, MP och V, drar lärdomar av detta och inser att man med planering, flera olika insatser och övervakningskameror, kan skapa ett tryggare Östersund resten av året.

Pär Jönsson (M)

oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel