Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tänk på framtiden – flytta flygplatsen till Frösö Park

Vår stad växer! Nu om någonsin bör vi börja tänka framtidssäkert och ligga steget framför dess utvecklingen och inflyttningen av folk.

I dag verkar Östersund och dess närliggande kommuner endast få tummen ur när det verkligen krävs. Aldrig är man beredd när något behövs. I dag väljer man att bygga ut då det redan är försent. Man bygger ut för att täcka dagens behov men tänker inte att om fem år kommer det krävas ytterligare nybyggnation.

Ta flygplatsen till exempel. Flygplatsen verkar vara under konstant renovering för att tillmötesgå flödet av nya resenärer. Varför tog man inte beslutat att bygga en ny flygplats på andra sidan som det diskuterades om?

Med tanke på det ökade intresset kring Östersund med ÖFK, VM i både Östersund och Åre 2019 och nya stadsdelar, så borde man förstå att trycket i Östersund kommer öka markant.

Bygg framtidssäkert. Flytta flygplatsen, bygg en ny som kommer att klara de kommande 20 årens befolkningsökning. Låt Frösö Park bygga ett nytt hotell, i stället för att bygga ut det befintliga, ett flygplatshotell för att kunna hantera den ström av turister och annat affärsfolk som vallfärdar hit. Vart ska de annars bo?

Gör ett attraktivt turistcenter kring Frösö Park. Området är den perfekta platsen för ett konserthus och arena av större kaliber. Där kan inte ens den mest omedgörlige tvärviggen gnälla över volymen.

Tänk framåt. Östersund är attraktivt, ge folk en chans att uppleva oss.

Framåttänk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel