Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tänk till innan hela Östersund blir fördärvat

 
Planerna för Busstorget
Visa alla artiklar

Jag tycker som de flesta insändare om busstorget och lite till.

Östersunds kommun gjorde ett fatalt misstag med de extremt fula husen vid Storsjö Strand, dessa hus om något har förstört utsikten från stan.

Som många nämner bör det finnas en vacker park mitt i centrum för rekreation, eftertanke, vila, ett kafé att ta en fika på, lekpark för barn.

Inte att förglömma; bussarna, och chaufförerna behöver ett litet mysigt tillhåll där de kan äta, tvätta sig, samtala med kollegor.

Nej, en tankeställare är vad som behövs och inte gå på samma nitar hela tiden i tron att staden förskönas. Ser man bara till husen vid stranden så får man en chock.

Jag har bott på annan ort ett tag och kommer hem, det första jag reagerade på var dessa hemska hus, till råga på allt får man höra att det ska byggas fler. Detta kallar jag varken att försköna eller förädla staden.

Vi här i Jämtland är stolta över vår natur och enkelhet med vida utsikter över berg och sjöar, men just i centrum ser kommunen till att förstöra det som vi alla vill ha, även turisterna.

Att bygga bort all utsikt mot sjön med ofantligt höga byggnader är för mig obegripligt. Kan likställas med en fängelsemur runt centrum. Vill man se något måste man upp på höjden men där finns snart inga fria ytor heller.

Jag ber er, tänk till innan hela Östersund blir fördärvat, det finns hur mycket mark som helst runt centrum som kan bebyggas.

Undvik att göra som många städer gör, pressa in så mycket som möjligt på varenda liten fri yta att man mår illa. Inga växter, inga lundar, knappt bänkar att sitta på med lite solsken, för det är bara skugga i centrum.

Tänk till. Tack.

HL

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel