Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tillgänglig infrastruktur är ett måste för framtiden

Det är dags att vi ställer krav på staten om att rusta upp vår infrastruktur. Det är inte acceptabelt att det får fortsätta att se ut som det gör idag med dåliga vägar och en bredbandsutbyggnad som går alldeles för långsamt.

De senaste åren har intresset för ”hemester” ökat. Vi har otroliga resurser att bjuda på i den kategorin i vårt län.

Men med ökad inhemsk turism måste vi också ha vägar som det går att köra på utan att riskera att bilen går sönder. Inte ens de större vägarna till vårt läns turisthuvudort, Åre, är i bra skick.

Ännu värre är det på flertalet av länets mindre grusvägar som lappas och lagas istället för att genomgå ordentligt underhållsarbete.

I pandemin har många också insett det praktiska i att jobba hemifrån, något som skulle kunna vara ett guldläge för våra avbefolkningshotade kommuner och byar som finns i länet. Om ditt arbete är ortsoberoende har du möjlighet att flytta var du vill. Många har en längtan efter ett liv på landsbygden. Jämtlands län lockar med sin kombination av storslagen natur, vintersport och stadsliv.

Mer och mer sker på internet. Många är vi som sköter våra bankärenden och myndighetskontakter online.  Samtidigt läggs allt fler kontor ner ute i kommunerna. Men hur ska vi kunna erbjuda ett attraktivt ställe att bo och leva om du inte kan kommunicera digitalt i ditt eget hem?

Det är dags att ställa högre krav och lyfta infrastrukturen i Jämtlands län som den viktiga politiska fråga det faktiskt är.

Elin Hoffner, Vänsterpartiets regiongrupp Jämtlands län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel